Osnovne informacije
Ideja i osnovni cilj za osnivanje poduzetničkog inkubatora bila je olakšati poduzetnicima njihovo poslovanje i otvaranje novih radnih mjesta. Otvaranjem start-upova u Inkubatoru PISMO nastoji se ojačati poduzetništvo na području SMŽ.

Inkubator je fokusiran na sektore metalne industrije i industrije razvoja video igara. Metalna industrija imala je dugogodišnju tradiciju na području Sisačko-moslavačke županije te je kao takva jedan od prioritetnih gospodarskih sektora u županiji s velikim neiskorištenim potencijalom. Također, potiče se i razvoj gaming industrije, grane koja posljednjih godina bilježi veliku ekspanziju. Osim toga, opremljenost poduzetničke infrastrukture omogućuje poduzetnicima da razvijaju ideje i na drugim područjima djelovanja.

Osnivanje poduzetničke infrastrukture koja će u 26 funkcionalno-prostornih jedinica sadržavati svu potrebnu opremu poput CNC stroja, 3D printera, glazbenog i filmskog studija te uz sav potreban software omogućiti povećanje poduzetničke aktivnosti. Poduzetnički inkubator utjecao je na stvaranje kvalitetnog poduzetničkog okruženja stvarajući prostor, pružajući usluge i mogućnost korištenja opreme kako bi poduzetnicima bilo lakše i dostupnije raditi na razvoju svog poslovanja. Razvojem poslovanja i stvaranjem novih proizvoda i usluga stvorit će se uvjeti za otvaranje novih radnih mjesta, što u SMŽ, kao županiji s velikom stopom nezaposlenosti, predstavlja potrebu i nužnost.Ukupna vrijednost projekta: 24.973.058,02 kn, prihvatljivi troškovi 20.293.944,35 kn (EU potpora 19.938.127,84 kn)

Trajanje: 01.09.2017.-28.02.2020.

Kontakt osobe: Andreja Šeperac, voditelj projekta, (044) 544-930, (091) 6213-151

Nositelj projekta: Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije SI-MO-RA d.o.o.

https://rk-smz.hr/

Partneri: Sisačko-moslavačka županija, Zagrebački inovacijski centar – ZICER

https://www.zicer.hr/