Inkubator Pismo

Categories
Novosti

Krenule su prijave na Global Game Jam 2022

Poduzetnički inkubator PISMO specijaliziran za gaming industriju u Novskoj organizira Global Game Jam, najveće svjetsko događanje na kojem se stvaraju video igre.

Ovo svjetsko natjecanje u izradi video igara omogućuje domaćim gaming entuzijastima i gamedev stručnjacima da se okušaju u brzini i spretnosti svog kreativnog stvaralaštva. Proteklih godina na GGJ-u sudjelovalo je više od 100 država i nekoliko desetaka tisuća natjecatelja, a svoje igre razvijali su na različite teme. Hrvatska u natjecanju sudjeluje zadnjih nekoliko godina. “U Pismu smo prve godine organizacije imali 50 natjecatelja, a naredne je bilo već duplo, dakle 100. Očekujemo da i ovog puta broj sudionika poveća za duplo.”, rekao je Mario Čelan direktor Razvojne agencije SIMORA koja upravlja inkubatorom PISMO.

Natjecanje se održava od 28. do 30. siječnja 2022. godine u sportskoj dvorani Srednje škole u Novskoj. Tema natjecanja će biti poznata na samom početku odnosno u petak, 28. siječnja 2022. godine u 17 sati. Nakon što saznaju temu, timovi imaju 48 sati da naprave video igru.

Prvih 40 prijavljenih dobit će računala i opremu za rad od strane organizatora.

Prijaviti se možete na službenoj stranici za prijave putem linka.

Ovog puta natjecatelji moraju imati COVID potvrde ili negativan test na SARS-CoV-2.