Inkubator Pismo

Categories
Novosti

Programeri iz Lipika u posjeti gaming inkubatoru PISMO

Poduzetnički inkubator specijaliziran za gaming industriju PISMO često je posjećen. Ovog puta su u posjetili bili mladi programeri iz lipičkog Centra za umjetnu inteligenciju.

Početkom ove godine u Lipiku je s radom započeo Centar za umjetnu inteligenciju, a s obzirom da je razvoj AI tehnologije sve više vezan uz gejmersku, ne čudi da su mladi programeri došli u susjedni centar. Programeri su u PISMO stigli u pratnji svog predavača Hrvoja Kukine, te voditelja marketinga Blaža Časara.

„Cilj nam je razmjeniti iskustva. I mi, kao i inkubator PISMO u Novskoj, provodimo oblik posebne edukacije kakve nema nigdje drugdje u Hrvatskoj i itekako imamo što učiti jedni od drugih, posebice jer se naše tehnologije sve više isprepliću“, rekao je Hrvoje Kukina u društvu polaznika koji su u Lipik došli sa svih strana Hrvatske.

Centar za umjetnu inteligenciju u Lipiku jedini je takav u Europi i do 2023. godine planiraju adaptirati i urediti objekt koji će biti Edukacijski centar. Također, poučeni iskustvom iz PISMO-a nastojat će otvoriti i srednjoškolski program.