O edukacijama

Edukacije za razvoj video igara provode se u sklopu inicijative Sisačko-moslavačka županija središte gaming industrije. Edukacije obuhvaćaju razvojne alate Unity, koji se koristi za programiranje, i Blender, koji služi u izradi grafike video igre. Cilj edukacija je osposobiti polaznika za samostalno kreiranje video igre.

Edukacije su besplatne, traju šest mjeseci, održavaju se svakim radnim danom u trajanju od 8 sati u Novskoj, na adresi Kralja Tomislava 4.

Nezaposlenim osobama koje imaju završenu najmanje četverogodišnju srednju školu Hrvatski zavod za zapošljavanje putem mjera za poticanje zapošljavanja osigurava naknadu u visini minimalne plaće i putne troškove za cijelo vrijeme trajanja edukacije.

Do danas, ukupno 124 polaznika uspješno je završilo edukaciju kroz 3 generacije, a trideset bivših polaznika odvažilo se i na pokretanje vlastitog poduzeća/obrta u Poduzetničkom inkubatoru PISMO.

U lipnju 2020. godine s edukacijama je započela četvrta generacija polaznika.Unutar dokumenta Pitanja i odgovori pronaći ćete sva dosadašnja pitanja te odgovore na ista koja su nam bila upućena od strane zainteresiranih osoba za edukaciju, osoba koje su završile edukaciju te osoba koje su se odlučile na poduzetnički pothvat samozapošljavanja.

Pitanja su posložena kronološkim slijedom, odnosno prate proces od prve faze, prijave na edukaciju do krajnje faze, a to je otvaranje vlastitog poduzeća ili obrta. U slučaju da unutar ovog dokumenta niste pronašli odgovor na svoje pitanje, molimo Vas da nam se obratite na e-mail: info@inkubator-pismo.eu.


Pitanja i odgovori