Građevinski radovi na jednoj zgradi poduzetničkog inkubatora PISMO-Novska su završeni, dok na drugoj odlično napreduju.
Zadnjim danom mjeseca veljače istekao je rok za adaptaciju i opremanje zgrade na lokaciji Trg Luke Ilića Oriovčanina 8, gdje su smješteni uredski prostori namijenjeni game developerima Inkubatora PISMO. Radovi su trajali 9 mjeseci te je zgrada iz 18. stoljeća zasjala u svom novom ruhu! U zgradi se nalazi 14 potpuno opremljenih ureda koji su raspoloživi za korisnike te će uskoro biti moguće i useljenje prvih game developera.
Istovremeno se nastavljaju radovi na drugoj zgradi koja se nalazi pored gradske tržnice. U tijeku je postavljanje krovnih panela, a paralelno se provodi i javna nabava za opremanje. Između ostalog, bit će nabavljena i postavljena oprema poput motion capture studia, fotogrametrijske opreme, VR opreme i 3D printera. Rok za dovršetak ove zgrade je 31. svibnja ove godine, nakon čega slijedi opremanje.
Navedeni radovi odvijaju se u okviru projekta „Stvaranje poticajnog poduzetničkog okruženja u Sisačko-moslavačkoj županiji osnivanjem poduzetničkog inkubatora PISMO-Novska“, a projekt je sufinanciram iz Europskog fonda za regionalni razvoj.